REGLEMENT GROENTE- EN
FRUITPAKKETTEN HERDERSHOF

OMSCHRIJVING:

De groentepakketten zijn pakketten met een gevarieerd aanbod aan eigen geteelde, biologische, kwaliteitsvolle groenten. Eventueel aangevuld met biologische producten van collega-boeren uit de buurt en/of groothandel. Het fruitpakket bestaat uit verschillende soorten bio – fruit aangekocht bij collega – boeren en/of groothandel.
De abonnee is een klant die zich ertoe verbindt wekelijks of tweewekelijks zijn groentepakket af te halen in het gekozen afhaalpunt.

Ons seizoen bestaat uit 10 maanden:
Week 18 tot en met week 9 in 2022 (van mei 2021 tot eind februari 2022)
Eventuele wijzigingen omtrent de start en het einde van het seizoen worden tijdig naar u gecommuniceerd.

INSCHRIJVING:

U kunt kiezen tussen 3 verschillende groentepakketten, naargelang de grootte van uw gezin.

KLEIN: 1à2 personen/ 5 – 6 soorten groenten, kleinere hoeveelheid
MIDDEL: 3à4 personen/ 6 – 7 soorten groenten, normale hoeveelheid
GROOT: 5à6 personen/ 7 – 8 soorten groenten, grote hoeveelheid

FRUIT: 4 – 5 soorten fruit in verschillende hoeveelheden, afhankelijk van de soort.
EIEREN: doosje van 6 eieren van onze eigen graaskippen

Pakketprijzen:

KLEIN €12,75 per week
MIDDEL €16,75 per week
GROOT €19,75 per week

FRUIT €13 per week
EIEREN €3 per 6 stuks

Pakketten:

In uw pakket vind u een pakketbrief me daarop het pakket formaat, de nieuwtjes van het veld, de inhoud van de week en een recept! Elk pakketformaat heeft een eigen kleur zodat dit een extra herkenningspunt is wanneer u een pakket overlaad in de herbruikbare Herdershof draagtas. KLEIN = BLAUW MIDDEL = ROOD GROOT = GEEL FRUIT = GROEN

Proefabonnement:

Een proefabonnement bestaat uit 4 weken waarin u kennismaakt met de pakketten en geniet van onze verse groenten! Zo kan u bekijken of de pakketten u bevallen voor u aan een volwaardig abonnement begint. De inschrijving verloopt via onze site www.herdershof.com en u dient ook gelijk online het proefabonnement te betalen. Herdershof ontvangt hiervan een betalingsbevestiging en bekijkt dan wanneer het proefabonnement ingaat. Het abonnement gaat in vanaf de startdatum die vermeld staat in de bevestigingsmail.

Volwaardig abonnement:

Het proefabonnement wordt automatisch beëindigd aan het einde van de proefperiode. U wordt dan gecontacteerd door Herdershof met de vraag of u het abonnement wilt voortzetten.
Wanneer u het abonnement wenst voort te zetten sturen wij u een bevestigingsmail. Als u geen bevestigingsmail ontvangt gelieve contact op te nemen.

Tweewekelijkse frequentie:

Het is ook mogelijk een tweewekelijks abonnement aan te gaan. U kan dan uw pakket om de 14 dagen vinden op uw afhaalpunt.

Betalingsregeling:

Het proefabonnement word online betaald bij inschrijving via onze website.
Daarna worden de pakketten per kwartaal vooruitbetaald. Deze worden gefactureerd op de 1e dag van de eerste maand van een nieuw kwartaal. Elk factuur dient betaald te worden binnen de termijn van 7 dagen.

Vanaf de 2de herinneringsfactuur wordt er een administratie kost van €10 aangerekend per factuur.

Kwartaal 1 (April)– Mei – Juni
Kwartaal 2 Juli – Augustus – september
Kwartaal 3 Oktober – November – December
Kwartaal 4 Januari – Februari 2022

Bijv.
Kwartaal 2 voor een MIDDEL pakket
Juli telt 5 weken
Augustus telt 4 weken
September telt 4 weken
= samen 13 weken x €16,75 = €217,75

De fruitpakketten worden ook per kwartaal vooruit betaald.

Bij de start van elk nieuw abonnement en aan het begin van elk nieuw seizoen wordt een toeslag aangerekend van €10 voor de verbintenis met Herdershof, het gebruik van de klapkisten en het verpakkingsmateriaal.

De inklapbare kisten:

De groenten zijn verpakt in een groene kist op het afhaalpunt. Het is niet toegestaan de kisten mee naar huis te nemen. U dient dus zelf te zorgen voor een draagtas waarin u de groenten overlaadt. De kisten moeten opgeplooid achtergelaten worden op het afhaalpunt, op de daarvoor voorziene plaats.

Bij inschrijving van een volwaardig abonnement krijgt u een jutte ‘ Herdershof ’ draagtas cadeau. Deze draagtassen zijn ook steeds bij te bestellen.

ANNULERINGEN/WIJZIGINGEN

De abonnee kan er voor kiezen het abonnement tijdelijk te pauzeren tijdens een verlof of te wijzigen. De abonnee laat dit minstens 10 dagen voor de datum van de onderbreking/wijziging per e-mail (info@herdershof.com) weten aan ons.

Tijdig geannuleerde pakketten worden verrekend in het daarop volgende kwartaal. Wanneer de annuleringen/wijzigingen niet tijdig wordt door gegeven, kan geen terugbetaling volgen.
We willen u wel vragen zo min mogelijk het abonnement te onderbreken en het pakket bijvoorbeeld door te geven aan vrienden of familie.

Het opzeggen van het abonnement kan enkel ingaan als de opzegging minimaal 10dagen voorafgaande van een nieuw kwartaal is doorgegeven. Er worden geen pakketten terugbetaald wanneer men eerder wenst te stoppen dan dat het kwartaal is afgelopen.

AFHAALPUNTEN

De beschikbare afhaalpunten kunt u vinden op onze website. De afhaaldag en afhaaluren verschillen per afhaalpunt. Gelieve deze te respecteren. Na de afhaaluren is het niet meer mogelijk uw pakket op te komen halen maar kunt u telefonisch contact opnemen. De beheerder van een afhaalpunt heeft geen verplichtingen tegen over de abonnee buiten de afhaaluren.
Wanneer de abonnee verhinderd is om het pakket af te halen verbindt hij zich ertoe zelf iemand te vragen het pakket af te halen. Als dit niet mogelijk is neemt de abonnee contact op met de beheerder van het afhaalpunt, tijdens de openingsuren, om te bekijken of er een ander moment is om het pakket af te halen.

De telefoonnummers en emailadressen van de beheerders zijn terug te vinden op onze website.

Wanneer de abonnee zijn pakket niet heeft opgehaald, en de beheerder niet heeft verwittigd, dan mag de beheerder zelf beslissen wat hij met het achtergebleven pakket doet. De beheerder is een aanspreekpunt enkel en alleen over praktische zaken van zijn/haar afhaalpunt.

Gelieve het afhaalpunt netjes achter te laten en de kisten, na het uitladen van uw groenten, netjes terug op te plooien en weg te zetten op de daarvoor voorziene plaats.

Afvinklijst:

Op elk afhaalpunt zal wekelijks een afvinklijst hangen. Op deze lijst zet u een kruisje bij uw naam onder ‘afgehaald’. Zo weten wij of het pakket al dan niet bij u is geraakt.
Op de afvinklijst is er ook ruimte voor een kleine opmerking.

Wanneer de naam van de abonnee niet vermeld staat op de afvinklijst, heeft de abonnee niet het recht een pakket mee naar huis te nemen. Indien de abonnee zijn pakket niet vindt op het afhaalpunt mag hij niet een ander soort pakket meenemen. De abonnee zal contact opnemen met Herdershof.

OPMERKINGEN EN KLACHTEN:

Herdershof verneemt graag van de klant als de producten niet aan de verwachting voldoen of als er een product ontbreekt.
De abonnee kan zijn opmerking of klacht formuleren via mail, per brief, of telefoon.
Naargelang de aard van de opmerking zal Herdershof een passende regeling treffen.
Ontbrekende producten worden gecompenseerd in het volgende pakket of terugbetaald in een daarop volgend kwartaal.

Positieve opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom!