WAAR WE IN GELOVEN

Door samen te werken met de natuur en met oog voor onze leefomgeving, bewerken we onze bodem volgens de biologische landbouwprincipes zodat deze vruchtbaar blijft voor de generaties die na ons komen.

Dit voelt goed!

 

Biologisch kwaliteitsvol geteeld & lokale afzet

Het is voor ons zeer belangrijk dat consument en tuinder dicht bij elkaar staan. Dat mensen (terug) feeling krijgen met de landbouw doormiddel van elke week verse kwaliteitsvolle groenten van ons veld klaar te maken.

Streekgebonden seizoensproducten, biologisch geteeld, aan een reële prijs en een eerlijke verloning voor de boer(in)! Wij informeren onze klanten, en de klanten weten waar hun voedsel geproduceerd wordt.

 

Landbouw & zorg

We zijn ons bedrijf gestart op de velden van VZW Baubo, zorgboerderij Emiliushoeve en met hun zijn we een samenwerkingsverband aangegaan om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden het tuinbouwvak te leren via het statuut begeleidwerk. Ook via Groene Zorg komen mensen die, om welke reden dan ook, (tijdelijk) niet terecht kunnen in het reguliere arbeidscircuit meedraaien. Deze samenwerking vergroot de kwaliteit van ons werk en zorgt daarnaast voor maatschappelijke intergratie .

We ontvangen ook jaarlijks studenten van Landwijzer, biologische land- en tuinbouw opleiding  die voor bepaalde periodes door heen het jaar stage komen lopen op ons bedrijf.

Emilliushoeve

De tuinders!

Wij zijn Bas en Emma, en onze dochters Guusje en Frauke.
Na onze opleiding op de Warmonderhof, een biodynamische land –en tuinbouwschool in Nederland, besloten we in 2014 zelf een groenteteeltbedrijf op te starten. Ondertussen is er ook een bloementak gaan bloeien: Herdersbloem! In 2021 is Wannes erbij gekomen en samen met hem de kippen. Wannes leerde het vak bij Landwijzer en op stageboerderijen in Frankrijk en België.

 

Samen groenten, kruiden & bloemen

Bas en Wannes hun passie ligt bij de groenteteelt, hoe zo efficiënt mogelijk gewassen telen in samenhang met de natuur.

Emma maakte op de Warmonderhof kennis met de bloementuin en ontwikkelde daar haar passie voor het telen van bloemen. Aan huis legde zij een mooie vaste planten- en kruidentuin aan. Daarnaast teelt ze met het seizoen mee een grote diversiteit aan vers geoogste & gedroogde snijbloemen.

Herdersbloem